Photography

open stage fotos





video - CirQueGebouw - openstage in Lithuania

Samen met monika Neverauskaite en 13 andere circus artiesten ben in naar litauwen geweest om een voorstelling te geven op het circus festival in vilnius. Ik heb er een film verslag van gemaakt.


mode fotos


Ik heb fotos gemaakt voor de afstudeer
collectie van Fieke Vermeer.


 

Fotoshoot very chery





photo's: Suzanne Muller
clothing: Very Cherry
hair and make up : Mabinte v.d. Belt

model: Merel en Yolinda
 
www.verycherry.nl



Via Tessenderlandt 2009

Ik heb portretten gemaakt van oudleerlingen van scholengemeenschap "Tessenderlandt" in Breda.
Ter illustratie bij intervieuws over hun carriere.





 

ViaTessenderlandt 2010

Ik heb portretten gemaakt van oudleerlingen van scholengemeenschap "Tessenderlandt" in Breda.
Ter illustratie bij intervieuws over hun carriere

 
 

  Via Tessenderlandt 2012

Ik heb portretten gemaakt van oudleerlingen van scholengemeenschap "Tessenderlandt" in Breda.
Ter illustratie bij intervieuws over hun carriere.
klink hier voor de fotos van 2009 en 2010












Pink collection 

2de jaar, Willem de Kooning Academie, Opdracht: Constructie








vrij werk: Stamboom

Portretten van bloed banden
moeder, kinderen en vader  naast of onder elkaar.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Changing families

(klik hier voor het filmpje)

Ik heb een scene gecreerd met 4 personages. Een gezin, vader moeder dochter en een klein zusje. Deze personages ben ik echter allemaal zelf. Om te laten zien dat je met verschillende kleding iedereen kan zijn wie je wilt zijn. De houdingen zijn per personage anders om dat de personages in de scene met hun kleding om een andere houding vragen. Maar er zijn ook nog eens 5 verschillende type gezinnen. Dus 5 verschillende vaders, moeders, dochters en zusjes. Om te laten zien hoeveel kleding over deze personen vertelt. De achtergrond en scene blijft per gezin het zelfde. Ook in houding zijn er per gezin slechts suptile veranderingen. In het filmpje veranderd het ene gezin stap voor stap in het andere gezin terwijl de scene zich afspeelt. Hier onder staan foto’s van ieder gezin apart in scene en in portretten.








Ik als jij en jij als
Wie ben jij in mijn kleding, en wie ben ik in de jouwe? Met een stuk of vijftig mensen heb ik van kleding gewisseld.Steeds vroeg ik hoe hij of zij zich voelde in mijn kleren. En ik noteerde ook wat er met mij gebeurde toen ik hun kleding aan had.


Marjolijn als ik: 
Ik deed ooit aan streetdance. Daar doet het me aan denken. Ik word er wel een stuk jonger van.

Ik als Marjolijn:
Ik vind het me goed staan. Ik voel me netjes en vrouwelijk in,
vooral door de schoentjes.

ik als jij
Kleding, sieraden, schoenen en dergelijke, weloverwogen door de drager persoonlijk zijn uitgekozen. Outfits zijn veel persoonlijker dan je in eerste instantie denkt. Het gevoel dat je bij het aantrekken van andermans kleding krijgt, is daardoor sterk verbonden met niet alleen diens uiterlijk, maar ook met diens persoonlijkheid. Zelfs zo sterk, dat je vanzelf anders gaat kijken, staan en bewegen. Je voelt je echt jezelf niet meer. Je wordt voor een deel die ander.

jij
Ik merkte ook dat mijn eigen kleding, die door anderen vaak als vrij extreem ervaren wordt, voor mij heel vanzelfsprekend is. Ik merk nauwelijks dat ik het aan heb en ben me niet bewust van mijn uitstraling. Het is zo vanzelfsprekend omdat het helemaal bij mij past. Dat kan ook niet anders, want het is mijn keuze die ik gemaakt heb uit al het aanbod dat er aan kleding is. Als ik iets aantrek wat ik niet zou kiezen, voel ik me niet op mijn gemak. Ik heb dan snel het gevoel dat ik voor gek loop, ook als anderen niets bijzonders opvalt.

jij als ik
Ik ben me zeer bewust geworden van het feit dat iedereen dit soort keuzes maakt, tot in detail! En dat juist de combinatie die je uitkiest jou tot jou maakt. Dat deze keuzes dus echt heel erg persoonlijk zijn.
Mode-ontwerpers ontwerpen en verkopen een (nieuw) modebeeld. Maar ieder individu kiest toch zijn eigen setje bij elkaar, of dat nu heel hip is of juist niet. Hij of zij blijft de eigen vormgever van zichzelf. En juist door die keuzes doet, vertelt en zegt kleding veel met en over de drager.
Al de keuzes die jij maakt, maken jou tot jou en bepalen hoe anderen jou zien.
Daardoor kon het gebeuren dat bepaalde kleding mij op zich goed stond, terwijl ik me daar absoluut niet goed in voel. Ook viel me op dat mensen vaak tegen mij zeiden als ze mij in hun eigen kleding zagen: Leuk! Dat staat je goed! Terwijl ik het dan zelf niks vond.

Je kijkt met je eigen smaak naar anderen en beoordeelt zo hun kleding.
Ik heb kleding aangehad waar ik me echt niet prettig in voelde, maar ook kleding die ik erg leuk vond of waarin ik me vrouwelijker of juist mannelijker voelde, waarin ik me dik of juist heel klein voelde. Ik heb dingen aangehad die gemakkelijk zaten of echt heel oncomfortabel.

Opvallend was ook dat veel mannen mijn kleding oncomfortabel en strak vonden, veel vrouwen vonden het juist makkelijk en wijd. Veel mensen vonden het stoer, niet vrouwelijk en sommigen voelden er zich zelfs een zwerver in. Er waren er ook die het bij zichzelf leuk vonden staan of goed vonden voelen.
Ik heb een beter beeld gekregen over hoe mijn kleding overkomt op anderen. Ik heb ook gezien hoe anders ik eruit kan zien en hoe ik mezelf kan veranderen door mijn kledingkeuze. Toch zal ik door dit project niet direct mijn kledingkeuze veranderen. In tegendeel. Mijn kleding dat ben ik. Ik kan niet anders dan mijn eigen smaak volgen om me op mijn gemak en me prettig te voelen